PekkaLehtinen1 Elämä väreissä on kaunis

Raamattu ja ateismi

Raamattu satua vai totta?

Sain kirjeen ateistilta. Sinulle uskomattomuus Raamattuun on itsestään selvyys, niin kuin minulle taas usko Raamatun Sanaan. Sinulle Raamattu on valhetta ja satua. Lähestytäänpäs asiaa ensin ymmärryksen ja järjen tasolta, koska sinun on varmaan helpompi siten lähestyä esimerkiksi maailmankaikkeuden suurta mysteeriä. Minä luulen, että uskot, että maailmankaikkeus sai alkunsa erittäin kuumasta ja tiheästä pisteestä, joka räjähtäessään synnytti maailmankaikkeuden.  Sinä olet myös varmasti pohtinut kysymystä siitä, että mitä oli ennen alkuräjähdystä? Oliko esim. 100 miljardia vuotta sitten olemassa olemattomuus, jolloin ei ollut mitään, vai oliko kenties alkeishiukkasten joukko levällään aiemmassa universumissa? Tällaisia kysymyksiä tiedeihmiset ainakin tutkailevat ja pohtivat, että mistä tulivat ne alkeishiukkaset, jotka pakkautuivat erittäin kuumaksi ja tiheäksi pisteeksi. Jos uskot, että olemattomuudesta itsekseen syntyi jotain, sinulla on suuri usko – suurempi kuin minulla - onnittelen.

’Alussa Jumala loi taivaan ja maan.’ Näin alkaa Raamattu ja siinä kaikki, mitä galaksien luomisesta on sanottu. Mitä minä sitten uskon maailmankaikkeuden alusta? Tuo tiedeihmisten kuvailema alkuräjähdys kuvaa vallan hienosti sitä hetkeä, kun minun Jumalani sanoi: ’Tulkoon maailmankaikkeus.’ Tuon Jumalan sanan jälkeen alkoi aivan järisyttävällä tavalla, räjähdysmäisesti ja äärimmäisellä nopeudella tapahtua asioita. Tuo alun tapahtumien nopeus on tiedeihmistenkin mielestä aivan käsittämätön, koska se ylittää nykytieteen fysiikan lakien mukaiset nopeuden lait aivan käsittämättömän monikertaisesti. Minulle tuo Jumalan alun luomisen kuvaus kertoo Jumalan suuruudesta, kaikkivaltiudesta, ylivertaisesta viisaudesta ja älystä ja luovuudesta vailla vertaa. Tuon valtaisan alkutapahtuman seurauksena ei syntynytkään alkeishiukkasten valtaisaa kaaosta laajenevaan maailmankaikkeuteen, vaan syntyi alkuaineiden jaksollinen järjestelmä, jota tarvittiin Jumalan tulevien suunnitelmien rakennusaineiksi ja alkoi muotoutua galaksien valtaisa mittaamaton joukko aurinkoineen ja planeettoineen ja kuineen ja vieläpä humoristisen Jumalan pyrstötähtineen, jotka kaikki kuitenkin alkoivat pyöriä omien lakiensa mukaan ja valmistaa maailmankaikkeutta johonkin uuteen, joka oli jo Jumalan unelmissa. Näin minä uskon.

Sinä taidat pitää Kalevalasta, kun halusit  sitä siteerata. Kalevala kertoo, että maailmankaikkeus on syntynyt sotkan munasta, aika osuva vertaus, kun tiedeihmisten mukaan alussa oli ehkä pienempi piste, kuin Sotkan muna, ehkä puolukkaakin pienempi, jonka senkin Kalavalasta poimit. Aika hyviä vertauksia, joten voimme sanoa, että elämme puolukan ihmeessä. Se, että noin pienestä pisteestä voi syntyä jotain niin valtaisaa, kertoo minulle ylivertaisen Jumalan luomiskyvystä.

Mutta se, että sanot minun Jumalani Sanaa valheeksi ja saduiksi loukkaa minua. Ehkä loukkasit minua tahattomasti, ajattelematta asiaa, saat silloin sen anteeksi.  Ehkä et ole kunnolla perehtynyt edes puheena olevaan kirjaan - Raamattuun, siitä huolimatta annoit siitä kovin vakuuttavasti asiantuntijalausuntosi . Jos loukkasit minua tahallisesti, saat senkin anteeksi, sillä se Jeesus, jonka sinäkin sentään tunnustit eläneen, kehoittaa minua elämään anteeksiantamisen prosessissa. Toivottavasti et kuitenkaan tee matkaasi tällä kiviplaneetalla satuttaen ja loukaten kanssakulkijoita, vaan kuljet jakaen ympärillesi iloa ja rakkautta ja hyväksyntää. Täällä on nimittäin liian paljon jo pahuutta, jota saamme katsoa, kuulla ja lukea päivittäin tiedotusvälineistä. Ehkä siihenkin aiheeseen palaamme tulevissa kirjeissäni, niin kuin uskon todelliseen sisältöönkin ja elämän mysteeriin. Kiitos vielä kerran sinulle kirjeestäsi, aloitit keskustelun varsin mielenkiintoisesta aiheesta, jota mielelläni kanssasi jatkan. Uskon, että aihe kiinnostaa meidän lisäksi monia muitakin. Voi hyvin ja olkoon päiväsi iloa ja rakkautta täynnä.

Pekka Lehtinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat