PekkaLehtinen1 Elämä väreissä on kaunis

Elämä ihme vai sattuma

Elämän ihme

Jatkan vielä vähän vastaustani (UL 4.10.) ateistin kirjoitukseen. Ajattelen tuota Luojan mestarillista elämän koodia, DNA:ta, joka sinulla sisältää noin 23 000 geeniä ja yli 3 miljardia emäsparia ja jonka täytyy olla täsmälleen oikein järjestetty, jotta sinä olisit sinä. Tuo valtava elämän tiedon paketti, jonka Luoja on pakannut niin pieneen, että se mahtuu sinun yhteen soluusi. Ajattelen sinun pientä alkiota äitisi kohdussa, kun sinä aloit rakentua. Tuo solu, joka tiesi tuon nerokkaan elämän DNA tietojärjestelmän mukaisesti, olevansa sinun tulevan sydämesi paikalla, aloitti sydämesi rakennusprojektin. Se monistui ja monistui, kunnes kaikki sydämesi solut olivat valmiit ja rakentuneet kukin oikeiksi soluiksi muodostaen sydänlihaksesi, verisuonet ja kammiot, eteiset, läpät ja vieläpä tuon sydämen rytmiä säätelevän sinussolmukkeen ja odotti sitä hetkeä, että kaikki oli valmista muuallakin kehossa ensimmäistä sydämen supistumista varten. Tai solu, joka tiesi olevansa sinun silmäsi kohdalla, aloitti sinun silmäsi rakennusprojektin ja monistui kunnes kaikki sinun silmääsi tarvittavat solut olivat valmiit ja kukin erikoistuneet oikeille paikoilleen silmäsi eri osiksi, verkkokalvoksi, linssiksi jne niin että sinä nyt näet. Kaikki sinussa valmistui juuri sen mukaan, mikä oli tuossa valtaisassa DNA tietopaketissa tallennettuna.

Kaiken tuon valtaisan DNA tietopaketin sinä uskot syntyneen sattumalta ilman ohjaavaa viisautta; jälleen minun täytyy onnitella sinua – sinun uskosi on suurempi kuin minun.

Mitä minä sitten ajattelen elämän synnystä? Jeesus, tuo Jumalallinen persoona, joka oli luomassa elämää, laati ensin tuon DNA tietopaketin piirrustukset, joka mahdollistaa lähes äärettömän määrän erilaisia elämän muotoja vain pieniä muutoksia tehden geeneihin ja emäspareihin.  Sen jälkeen Hän ottaa tuon DNA polvilleen, runollisesti ilmaistuna, ja alkaa soittaa sitä kuin kannelta tuoden ilmoille ihanan elämän sävelet. Jokainen Hänen pieni kosketuksensa geeneihin ja emäspareihin synnyttää uuden elämän muodon, jonka sinä voit nähdä pääskysessä, joka tuo sinulle terveiset Luojaltaan, pyydystäessään pieniä hyönteisiä poikasilleen, tai männyssä, joka hiljaisessa tuulessa tanssii kiitosta Luojalleen, tai hyttysessä, joka sinua pistäessään muistuttaa sinua siitä, että oletko muistanut kiittää Luojaasi, tai pieni kotilo, joka kertoo sinulle Jumalan terveiset ja sanoo:  ’Älä kiirehdi ystäväni, minäkin olen aina päässyt päämäärääni, vaikka kuljen ihan rauhassa luontoa ihaillen.’ Nuo Jumalan luomat ihmeet kutsuvat sinua pysähtymään luonnon äärelle ja katselemaan, kuuntelemaan, haistamaan, maistamaan ja tuntemaan kaiken kauneuden, jonka Jumala sinua varten on luonut. Luonnon keskellä sinä tunnet rauhoittuvasi, kiireesi hetkeksi pysähtyy ja sinä koet kuinka sinun koko olemustasi hoidetaan.

Minulle tämä kaikki kertoo ihmeellisestä Jumalasta, ylivertaisesta viisaudesta, älystä, kaikkivaltiudesta ja voimasta, hän tekee mahdottomista mahdollisia ja elämän ihme on yksi niistä asioista, joiden äärelle joutuu väkisinkin pysähtymään ja miettimään kaiken olevaisen tarkoitusta ja syytä. Hän, joka loi pienen viruksen ja lähetti sen muistuttamaan sinua, että kaikki ei ole sinun vallassasi ja kysyy, tarvitsetko apua. Kaikki tuo elämän valtaisa mittaamaton monimutkaisuus kertoo siitä Jumalasta, joka samanaikaisesti on kauimmaisen galaksin planeetan reunalla, kuin sinun sydämesi ovella ja syli täynnä lahjoja sinua varten ja kolkuttaa hellästi ja pyytää päästä sisälle antaakseen lahjansa sinulle. Jeesus ei voi antaa niitä lahjoja, ellet sinä avaa Hänelle ovea ja pyydä Häntä tulemaan sisälle. Hän tahtoisi tulla sinun elämääsi, tahtoisi olla sinun kanssasi, kun ahdistukset kohtaavat sinut yllättäen, kun sairauksien myrsky nousee ja vaikeudet tulevat oven täydeltä tupaan. Hän haluaa olla elämäsi iloissa ja suruissa.

Jotenkin näin minä elämän ihmettä ja uskoa tutkailen Hänen kirjastaan. Tiede vahvistaa minulle Jumalan todellisuutta, tiede ei ole Jumalaa vastaan. Mitä enemmän tiede paljastaa elämän salaisuuden monimutkaista rakennetta, sitä suurempaa ihmettä minä saan katsella. Raamatun keskipiste on Jeesus ja se kuinka itseltään ja Jumalalta kadoksissa oleva ihminen voisi löytää tien takaisin itsensä ja Jumalan luo.

Pekka Lehtinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat