PekkaLehtinen1 Elämä väreissä on kaunis

Seurakunnan järkyttävät tapahtumat

Babtistikirkko hirmuteon kohteena

Meidät on pysäyttänyt uutiset amerikkalaisesta pienestä kaupungista, jossa autojakaan ei  tarvinnut pitää lukossa. Mielenterveyshäiriöinen menee rynnäkkökiväärin kanssa kirkkoon ja alkaa ampua silmittömästi. Kaikki ovat kauhistuneet ja ihmettelevät syytä, mikä johti tuon nuoren miehen tekämään noin järjettömiä tekoja. Hän ei ollut väleissä ex- tai nykyisen anoppinsa kanssa, sekin tuotiin esiin ja hänellä oli vahvat antipatiat Jeesukseen uskovia kohtaan. Ei kukaan anopin takia mene kirkkoon ampumaan, vaikka mieli järkkyisikin ja ne sielun syvyyksistä nousevat kamalat ajatukset saavat ihmisen valtaansa. Anopin ehkä voisi silloin ampuakin, mutta ei tee muuta. No mikä sitten. Eihän minulla varmoja vastauksia ole, ei varmaan kellään, mutta joku tai jotkut ajatukset olivat syöpyneet hänen sieluunsa vuosien kuluessa, sillä ei ilman sielun syvyyksistä nousevaa myrkkyä, kukaan tuollaisia tekoja tee, vaikka mieli järkkyisikin – niille teoille löytyy aina taustaa ihmisen menneisyydestä.

Lehdestä sai lukea, että hän oli uskovaisia vastaan, hän oli ateisti militantti, joka haukkui kirkkoa ja uskovaisia sosiaalisessa mediassa. Mikä oli myrkyttänyt hänen mielensä noin pahoin. Mistä hän oli niitä ajatuksia saanut. Kyllähän jotkut ateistit lausuvat Jeesukseen uskovista kommentteja; uskovat ovat hörhöjä, hulluja, valheisiin ja satuihin uskovia. Tällaisia lausuntoja kuulee täällä koti Suomessakin aika usein. Monelle näyttelijälle tuntuu olevan oikein kunnia asia pilkata uskon asioita ja Raamattua julkisesti televisio-ohjelmissa. Samoin niitä saa kuulla uskovista poliitikoista lausuttavan ja monista lehdistä ja varsinkin sosiaalisesta mediasta saa nykyisin kyllä kuulla ja lukea vaikka minkälaista uskovien pilkkaa. Jotkut menevät lausunnoissaan niinkin pitkälle, että Suomi olisi parempi paikka, jos kristityt saataisiin kaikki täältä vaiennettua ja heitä ei enää olisi lainkaan. Luulen että samanlainen ilmapiiri on myös USA:n kansan keskuudessa olemassa, vaikka siellä usko on paljon hyväksytympi ja luonnollisempi asia kuin täällä Suomessa.

Tuon nuoren miehen sisin oli siis myrkytetty, siellä oli ajatuksia ja kun mieli järkkyy, niin nuo myrkylliset ajatukset nousevat ikään kuin totuutena pinnalle ja mies alkaa toteuttaa noita vihan ja katkeruuden pinnalle nostamia ajatuksia ja lähtee tekemään hirmutekoja – luullen mielenhäiriönsä vuoksi tekevänsä jotain erinomaista – päästään edes joistain uskovista eroon. Onko Suomi turvassa tuollaisilta? Ei ole, me juhlimme 100 vuotiasta Suomea. Mikä oli myrkyttänyt 100 vuotta sitten suomalaisten mielen, että he lähtivät veli veljeä vastaan ja naapuri naapuria vastaan asein?

Jeesuksen opetukset lähimmäisen rakastamisesta ja lähimmäiselle hyvää tekemisestä olivat unohtuneet ihmisten mielistä silloin 100 vuotta sitten ja ne ajatukset eivät olleet tuon amerikan nuoren miehen mielessä, kun hän lähtee asein maailmaa parantamaan ja uskoville hörhöille kostamaan.

Rakas ystävä, niin kauan kuin lähimmäisen rakastaminen ja lähimmäiselle hyvää tekeminen Jeesuksen ohjeen mukaan on Suomessa kantava ajatus, tämä maa menee eteenpäin. Kun nuo ajatukset unohtuvat ja itsekkäät ja ahneuden ajatukset saavat valtaa, tämä maa menee huonompaan suuntaan. Millaisia ajatuksia sinä kylvät ympäristöösi, toisia kunnioittavia ja hyväksyviä ja lähimmäisen rakastamista lisääviä vai joitain muita?

Jeesukseen uskovat ja käytännössä lähimmäisen rakkautta toteuttavat ovat tälle maalle hyväksi, riippumatta siitä, mitä sinä ajattelet uskon asioista. Kylvä siis hyviä ajatuksia, älä kylvä pahoja ajatuksia.

Pekka Lehtinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat