*

PekkaLehtinen1 Elämä väreissä on kaunis

Maailmankaikkeus miksi ja mistä? osa 2

Osa 1 tulimme siis johtopäätökseen:

Olemme tulleet siihen vääjäämättömään päätelmään, että maailmankaikkeudella on alku. Koska kaikella, mikä saa alkunsa, on alkusyy, tästä seuraa, että maailmankaikkeudella on alkusyy.

On asioita, jotka ovat olemassa välttämättä esim. numerot – niillä ei ole alkusyytä, ne vain ovat. Voisiko maailmankaikkeus olla olemassa välttämättä? Mitä maailmankaikkeus on - tähtiä, galakseja, pölyä, säteilyä, energiaa tai mitä tahansa - eivät ne ole olemassa välttämättä. Ne voisivat aivan hyvin olla olematta olemassa. Jossakin vaiheessa kun maailmankaikkeus oli hyvin tiheä, mitään niistä ei ollut olemassa. Entä, aine, josta nämä kaikki koostuvat, ehkä aine on olemassa välttämättä. Tähän liittyy se ongelma, että hiukkasfysiikan standardimallin mukaan aine itsestään muodostuu pienen pienistä alkeishiukkasista, joita ei voida enää jakaa pienemmiksi. Maailmankaikkeus on vain kaikkien näiden eri tavoin järjestäytyneiden hiukkasten kokoelma. (kvarkit ja leptonit, 16 alkeishiukkasta.) Onko joka ainoa näistä hiukkasista välttämättä olemassa. Alkeishiukkaset eivät koostu mistään. Ne ovat vain aineen perusyksiköitä. Jos siis jotakin hiukkasta ei ole olemassa, kyseistä ainetta ei ole olemassa. Nekään eivät siis ole olemassa luonteensa välttämättömyyden takia.

Ateismin uskon  väite, että maailmankaikkeus on syntynyt ilman aiheuttajaa, on mieletön. Mitään ei voi syntyä tyhjästä, olemattomuudesta. Maailmankaikkeuden synnyllä on siis syy eli jokin on aiheuttanut sen syntymisen.

Koska edellisessä päätelmässä totesimme, ettei maailmankaikkeus ole voinut luoda itseään, niin aiheuttajan on oltava ylivertainen ja maailmankaikkeuden tuolla puolen. Sen on itsensä oltava vailla aiheuttajaa, koska ääretön aiheuttajien määrä on mahdottomuus. Se on siksi ensimmäinen aiheuttamaton aiheuttaja. Sen on oltava avaruuden ja ajan tuolla puolen, koska se on luonut avaruuden ja ajan. Siksi sen on oltava aineeton ja ei fyysinen. Sen täytyy olla käsittämättömän voimakas, koska se on luonut kaiken aineen ja energian. Lopuksi: aiheuttajan on oltava persoonallinen olento.  Maailmankaikkeuden aiheuttaja on ollut aina olemassa, koska se on ajaton. Miksi maailmankaikkeus sai alkunsa vasta n. 13,7 miljardia vuotta sitten? Luojan on oltava persoonallinen olento, jolla on vapaa tahto. Maailmankaikkeuden luominen on vapaavalintainen teko, joka on riippumaton edeltävistä olosuhteista. Näin edessämme on paitsi tuonpuoleinen maailmankaikkeuden alkusyy, myös sen Persoonallinen Luoja. Jumala astuu siis aikaan silloin, kun Hän luo maailmankaikkeuden.

Tässä perusteluja siis siihen, että Jumala on kaiken luonut. Saa kopioida. Aineistossa on paljon kirjasta: Valveilla Uskon perusteltu puolustaminen tekijä: William Lane Craig. Suosittelen kirjaa kaikkien luettavaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset