PekkaLehtinen1 Elämä väreissä on kaunis

Maailmankaikkeus miksi ja mistä? osa 2

Osa 1 tulimme siis johtopäätökseen:

Olemme tulleet siihen vääjäämättömään päätelmään, että maailmankaikkeudella on alku. Koska kaikella, mikä saa alkunsa, on alkusyy, tästä seuraa, että maailmankaikkeudella on alkusyy.

On asioita, jotka ovat olemassa välttämättä esim. numerot – niillä ei ole alkusyytä, ne vain ovat. Voisiko maailmankaikkeus olla olemassa välttämättä? Mitä maailmankaikkeus on - tähtiä, galakseja, pölyä, säteilyä, energiaa tai mitä tahansa - eivät ne ole olemassa välttämättä. Ne voisivat aivan hyvin olla olematta olemassa. Jossakin vaiheessa kun maailmankaikkeus oli hyvin tiheä, mitään niistä ei ollut olemassa. Entä, aine, josta nämä kaikki koostuvat, ehkä aine on olemassa välttämättä. Tähän liittyy se ongelma, että hiukkasfysiikan standardimallin mukaan aine itsestään muodostuu pienen pienistä alkeishiukkasista, joita ei voida enää jakaa pienemmiksi. Maailmankaikkeus on vain kaikkien näiden eri tavoin järjestäytyneiden hiukkasten kokoelma. (kvarkit ja leptonit, 16 alkeishiukkasta.) Onko joka ainoa näistä hiukkasista välttämättä olemassa. Alkeishiukkaset eivät koostu mistään. Ne ovat vain aineen perusyksiköitä. Jos siis jotakin hiukkasta ei ole olemassa, kyseistä ainetta ei ole olemassa. Nekään eivät siis ole olemassa luonteensa välttämättömyyden takia.

Ateismin uskon  väite, että maailmankaikkeus on syntynyt ilman aiheuttajaa, on mieletön. Mitään ei voi syntyä tyhjästä, olemattomuudesta. Maailmankaikkeuden synnyllä on siis syy eli jokin on aiheuttanut sen syntymisen.

Koska edellisessä päätelmässä totesimme, ettei maailmankaikkeus ole voinut luoda itseään, niin aiheuttajan on oltava ylivertainen ja maailmankaikkeuden tuolla puolen. Sen on itsensä oltava vailla aiheuttajaa, koska ääretön aiheuttajien määrä on mahdottomuus. Se on siksi ensimmäinen aiheuttamaton aiheuttaja. Sen on oltava avaruuden ja ajan tuolla puolen, koska se on luonut avaruuden ja ajan. Siksi sen on oltava aineeton ja ei fyysinen. Sen täytyy olla käsittämättömän voimakas, koska se on luonut kaiken aineen ja energian. Lopuksi: aiheuttajan on oltava persoonallinen olento.  Maailmankaikkeuden aiheuttaja on ollut aina olemassa, koska se on ajaton. Miksi maailmankaikkeus sai alkunsa vasta n. 13,7 miljardia vuotta sitten? Luojan on oltava persoonallinen olento, jolla on vapaa tahto. Maailmankaikkeuden luominen on vapaavalintainen teko, joka on riippumaton edeltävistä olosuhteista. Näin edessämme on paitsi tuonpuoleinen maailmankaikkeuden alkusyy, myös sen Persoonallinen Luoja. Jumala astuu siis aikaan silloin, kun Hän luo maailmankaikkeuden.

Tässä perusteluja siis siihen, että Jumala on kaiken luonut. Saa kopioida. Aineistossa on paljon kirjasta: Valveilla Uskon perusteltu puolustaminen tekijä: William Lane Craig. Suosittelen kirjaa kaikkien luettavaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PekkaLehtinen1 kuva
Pekka Lehtinen

Joitakin ajatuksia noihin kommentteihin. Tiede ei voi koskaan luoda olemattomuuden laboratoriota, jossa se voisi tehdä kokeitaan.

Olemattomuus on kaiken poissaoloa, ei ole itse tilaakaan, missä voisi mitään tapahtua! Siksi on vahvaa taikauskoa, että olemattomuudesta itsekseen syntyisi mitään. Niinpä maailmankaikkeuden luomuteorialta putoaa täysin pohja pois - se on mahdottomuus.

Maailmankaikkeuden ikuinen olemassaolokin on mahdottomuus, koska silloin meidän pitäisi tieteellisesti pystyä joskus tulevaisuudesssa seuraamaan niitä tapahtumia, jotka johtivat nykyisen maailmankaikkeuden syntyyn, koska ikuinen maailmankaikkeus on silloin oltava tapahtumien sarja, jossa tapahtumat seuraavat toisiaan ja niillä on oltava jonkinlainen aikajanakin silloin olemassa... on mahdoton alkaa menneisyyden ikuisuudesta seuraamaan niitä tapahtumia ja päätyä tähän hetkeen, koska tämä hetki ei voisi koskaan ikuisessa maailmankaikkeudessa tulla vastaan.. tapahtumia menneisyydessä olisi äärettömästi olemassa...

Käyttäjän PekkaLehtinen1 kuva
Pekka Lehtinen

Tuo klassinen ateistin kysymys, että mistä Jumala sitten ilmestyi perustuu siihen ihmisen järkeilyyn, että Jumala olisi jotenkin määriteltävissä oleva ja jotakin kenties tämän maailmankaikkeuden ainetta ja energiaa.

Jumala on ihmisen järjen ja ymmärryksen ja käsityskyvyn ulkopuolella oleva persoona; hän ei ole tämän maailmankaikkeuden materiaa, eikä energiaa, jota voitaisiin mitata tai määritellä tieteellisin tai matemaattisin menetelmin. Hän on kaiken täyttävä ja kaikkialla läsnäoleva, täysin meidän ihmisen rajallisen käsityskyvyn ulkopuolella oleva persoona. Siksi kysymys hänen 'luomisestaaan' tai 'syntymisestään' on absurdi.

Mutta jos joku tyytyy taikauskoon siitä, että olemattomuus synnytti maailmankaikkeuden - saa niin uskoa - hänen uskonsa on silloin paljon suurempi kuin minun.

Käyttäjän PekkaLehtinen1 kuva
Pekka Lehtinen

Se ajatus taas, että tämä maailmankaikkeus on kaaosta, niin on aika kaukaa haettu, koska meidän maapallomme sijaitsee juuri oikealla etäisyydellä ja mahdollistaa elämän ja maapallolla on juuri niitä aineita, joita elämä tarvitsee.

Koska kaikki myös tiedämme, että aineilla itsellään ei ole järkeä eikä viisautta elämän luomiseksi, niin täytyy myös olla jonkun viisaan luoda elämän tietojärjestelmän koodi DNA. Tuo miljardien tietojen koodijärjestelmä ei ole noissa aineissa itsessään, vaan se on synnytetty elämää varten ja elämän monimuotoisuutta varten. JOku on määritellyt mitä geenit tarkoittavat ja mitä emäsparit tarkoittavat elämän rakentamisessa - tuota elämän koodin ihmettä tiede tutkii ja löytää aina vain uusia ihmettelyn aiheita.

Jos taas ajattelemme elämän syntyä pelkän sattuman ja evoluution tuloksena, niin evoluutio olisi aikaa sitten poistanut ihmisestä uskonnollisuuden, jos sillä ei olisi mitään merkitystä ihmisen elämälle. Kun katsot maailmaa, niin missä jostain uskonnosta luovutaan, niin ihmisille ei riitä pelkkä 'uskonnollinen tyhjyys', tilalle haetaan aina jotain korviketta jostain meditaatioista tai muista henkisistä tai hengellisistä harrastuksista.

Kaikkialla maailmassa näemme uskonnollisuutta ja henkisyyttä ja hengellisyyttä, sillä on siis merkitys ja tarkoitus, miksi se on.

Toimituksen poiminnat